10.5.09

GPS Part 1

Harini aku jenjalan ke Dgtal Mall, Pj. Cadang nak g bayar duit keta tapi cash deposit dia hampeh plak.. so trus start moto g sana. Jalan2 pusing2 kat dgtal mall, aku ternampak benda yang cukup menarik hati aku.. tah apsal.. sebelum ni memang tak teringin pun nak beli.. maybe sebab hari Sabtu lepas, aku jalan2 g Morib, hosmet aku guna GPS carik jalan.. rasa mcm senang plak.. ok sambing balik. Harga promosi... RM600 untuk garmin nuvi 205w.. Waahh da cukup baik punya, sebab hosmet aku beli Rm900 jenama n model yang sama.G tanya kat kiosk tu, lehd ia jawab mcm ni.. Sorry, no Malay.. English only..
Aku pun speaking la.. tapi bila aku tanya cina yang jual tu, aku tanya, dia jawab.. tapi dia jawab lain.. aku tanya pasal waranti.. mcm ni la aku tanya, Hows bout the warranty? cina tu leh angguk then keluarkan pemegang GPs pastu tunjuk aku camana nak pasang... =.=".. emph.. aku yang tak reti cakap omputeh ka aku yang tanya salah ni.. konpius aku... tak pe lah.. abaikan saja.. kemudian, aku tanya lagi, how much the screen protector? dia cakap 40 ringgit... owh so xpensiv.. i dont want.. gimmi set only without screen protector... Cina tu leh simpan gps tu.. simpan mcm aku tak nak beli.. dowhhhh... aku kena buat isyarat tangan plak bagitau kata aku nak.. cuma tak nak screen protector jek.. adoila..
haiyah.. orang mcm ni pun ada kat malaysia.. adoi.. ni kalau kat Thailand, mau kena tembak dah neh.. oklah... aku sambung lagi nanti.. part 2..

p/s : aku tengah penin, camana nak masuk map thailand neh.. adoi.. =.="

8 comments:

lofiel said...

sengal tahap kure cine tu..
huhu...

thailand sudah dipupuskn, jd xdpt dikesan.. he.

Jack said...

adoi.. mau g hat yai neh.. map tak de

tayar soton said...

huhu..nk join gak

Jack said...

hang mai hang punya alamat penuh.. senang mau masuk dalam gps.. aku try carik ikut yang alamat kad kawen.. tak jumpa

tayar soton said...

yeke...ang ny gps tu canggih sgt..

Jack said...

aku tak kira.. hang msg aku no jalan umah hang.. kat ngan taman apa..

Lakum said...

jangan mintak alamat...mintak koordinasi.

ihsan...saya pengguna Garmin Mobile XT.

Jack said...

kordinasi .. wo wo.. tinggi sangat tu.. marey kita update map thailand.. haha